Marijana Jankovic – Om Gabi fra Juleønsket

Af: Michael, uofficiel fanside

Marijana Jankovic spiller rollen som ærkeenglen Gabi i TV2s julekalender 2015 – Juleønsket – Her har du mulighed for at læse mere om den skønne skuespillerinde.

Marijana Jankovic er født d. 7. april 1982 i Montenegro i Jugoslavien (er af serbisk afstamning). Som syvårig kom hun til Danmark sammen med sine forældre og to ældre brødre. Marijana Jankovic blev færdiguddannet skuespiller i 2006 fra Skuespillerskolen ved Århus Teater (kom ind på skolen ved første forsøg). Marijana Jankovics højde er 167 cm.

Marijana Jankovic kan snakke dansk, engelsk, serbisk-kroatisk og har kendskab til russisk og tysk. Mange kan tænke på, om Marijana Jankovic er gift, forlovet eller lignende. I den sammenhæng kan det siges, at hun har en kæreste. Til Billed-Bladet har Marijana Jankovic udtalt, at hun gerne vil have børn og at hun har en drøm om at gøre karriere i Hollywood.

I den danske kortfilm ”Helium” spiller Marijana Jankovic sygeplejerske. ”Helium” har vundet en Oscar i kategorien ’Bedste kortfilm (Live Action)’. I den danske tv-serie ”Arvingerne” kan man opleve Marijana Jankovic som Camilla, der er kæreste med Emil (Mikkel Boe Følsgaard).

Herudover har Marijana Jankovic bl.a. medvirket i tv-serierne ”Broen” (2013), ”Rita” (2013) og Lulu & Leon (2009) og i spillefilmene ”Kvinden i buret” (2013), ”Alting bliver godt igen” (2010) og ”Dansen” (2008). Blev Bodil-nomineret for sin birolle i ”Alting bliver godt igen”. Marijana Jankovic har bl.a. medvirket i forestillinger på Det Kongelige Teater, Nørrebro Teater og Betty Nansen.

Som skrevet tidligere kom Marijana Jankovic til Danmark, da hun var syv år gammel. Til AOK har Marijana Jankovic fortalt, at hun i Danmark har dannet sig et netværk af gode kollegaer og venner.

Inden Marijana Jankovic blev færdiguddannet fra Skuespillerskolen ved Århus Teater tog hun drama i 10. klasse. Derefter tog hun en tre års skuespilleruddannelse på den private Skandinavisk Teater Skole.

Marijana Jankovic

Om Gabi fra Juleønsket: Gabi er 1265 år og er en voksen vogterengel. Hun er modig og stærk og en af de allerbedste engle til at flyve og kaste kamplys. Hun er utålmodig og har ingen fornemmelse for mennesker

Billeder af Marijana Jankovic:

Mariana_Jancovic Mariana_Jancovic

Læs mere om skuespillerne fra Juleønsket:

Olivia Hillingsø … Julie
Jonathan Lindinger … Rafi
Helmer Solberg … Willy
Esben Dalgaard … Julies far, Karsten
Signe Skov … Julies mor, Vigdis
Marie Boda … Mie, Julies halvstoresøster
Pelle Krusbæk … Toke, Julies lillebror
Allan Hyde … Vogter-engel Michael

Se komplet liste over medvirkende her