Pelle Falk Krusbæk – om Toke fra Juleønsket

Af: Michael, uofficiel fanside

Pelle Falk Krusbæk spiller rollen som Toke – Julies lillebror i TV 2s julekalender 2015: “Juleønsket” her har du mulighed for at læse mere om det unge lovende skuespillertalent.

Pelle Krusbæk er født d. 11. juli 2006 og er dermed 9 år gammel – trods sin unge alder har Pelle Krusbæk allerede en række filmproduktioner på sit CV: I den danske kortfilm ”Helium” spiller Pelle Falk Krusbæk hovedrollen som drengen Alfred, der er dødelig syg og på hospitalet. ”Helium” har vundet en Oscar i kategorien ’Bedste kortfilm (Live Action)’.

Anders Walter, som har instrueret ”Helium”, har til Ekstra Bladet sagt følgende vedrørende Pelle Falk Krusbæks medvirken i ”Helium”: ”Jeg har aldrig prøvet at instruere en dreng, der var så ung. …På trods af sin unge alder fik Pelle sin dialog til at lyde utrolig autentisk. Han var genial til den rolle”.

Desuden kan man opleve Pelle Falk Krusbæk i spillefilmen ”I lossens time” (2013), hvori han har en større birolle som en dreng. Nærmere bestemt er det sådan, at ”I lossens time” handler om en ung mand (spillet af Frederik Christian Johansen), der er på en sikret institution – og Pelle Falk Krusbæk spiller så den unge mand, dengang han var en dreng. I filmen har Pelle Falk Krusbæk en del scener, hvor han spiller sammen med den svenske skuespiller Börje Ahlstedt.

Animationsfilmen ”Fjerkongens Rige” – med den originale titel ”Resan till Fjäderkungens Rike” og den internationale titel ”Beyond Beyond” – får dansk premiere d. 10. april 2010. Esben Toft Jacobsen står bag om filmen, der handler om kaninen Johan (Pelle Falk Krusbæk lægger stemme til denne kanin), som tager på en magisk rejse til Fjerkongens Rige for at finde sin mor, der har været forsvundet siden Johan var helt lille. Ekstra Bladet har skrevet følgende om ”Fjerkongens Rige”: ”…fantasifuld spændende fabel, der taler i direkte øjenhøjde med børnene, og så er der oven i købet masser af substans i filmens handling, der tager fat i svære emner som tab og død.” Lars Brygmann, Søs Egelind, Flemming Quist Møller og Tuva Novotny lægger også stemmer til filmen.

I biografhittet “Familien Jul” fra 2014 spiller Pelle Krusbæk hovedrollen som Hugo, der får sig sit livs overraskelse, da han opdager, at en magisk barnenisse er flyttet ind i familiens Jul’s hus…

Pelle Falk Krusbæk

Om Pelle Falk Krusbæk rolle i Juleønsket: Toke er 9 år gammel og Julies lillebror. Han er altid i godt humør og er glad for teknik. Han elsker julen og går udelukkende op i gaverne – jo flere jo bedre!

Billeder af Pelle Falk Krusbæk:

Pelle_krusbæk
Pelle_krusbæk Pelle_krusbæk

Læs mere om skuespillerne fra Juleønsket:

Olivia Hillingsø … Julie
Jonathan Lindinger … Rafi
Helmer Solberg … Willy
Esben Dalgaard … Julies far, Karsten
Signe Skov … Julies mor, Vigdis
Marie Boda … Mie, Julies halvstoresøster
Marijana Jankovic … Vogter-engel Gabi
Allan Hyde … Vogter-engel Michael

Se komplet liste over medvirkende her